Αποστολή στη Συρία
26 ΑΠΡ
Αποστολή στη Συρία

Επαφές, ενημερώσεις και ανταλλαγή απόψεων περιελάμβανε το ταξίδι που πραγματοποίησε ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός μαζί με αντιπροσωπείες εθνικιστικών κινημάτων, εθνικών και ευρωπαϊκών, στη Συρία, την περίοδο 23 μέχρι 27 Απριλίου 2016. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τις Συριακές αρχές, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και τις προσπάθειες αντιμετώπισης των απειλών που υφίσταται.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Mohammad Jihad al-Laham και τα μέλη Dr Abdul Salam Al-Dahmouch και Tareef Kotrach, όπου τονίστηκε το γεγονός των άδικων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Συρία, οι οποίες δε στρέφονται κατά του Προέδρου Άσαντ και της κυβέρνησης, αλλά κατά του Συριακού λαού. Συζητήθηκε εκτενώς η ανάμειξη της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη δημιουργία του ISIS, αλλά και η υποστήριξη σε χρήματα, όπλα και πληροφορίες που παρέχουν στους τρομοκράτες του DAESH. Κύριο σημείο των συζητήσεων ήταν το προσφυγικό όπου τονίστηκε το γεγονός ότι, οι πρόσφυγες που εισβάλλουν στην Ευρώπη, δεν είναι παρά ισλαμιστές τρομοκράτες που ντύνονται το μανδύα του πρόσφυγα, αλλά και πρόσφυγες που λόγω της γεωγραφικής θέσης τους δεν μπορούν να μεταβούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα νότια της Συρίας (εσωτερικοί πρόσφυγες), όπου η Συρία διατηρεί καταυλισμό προσφύγων περίπου  2 εκατομμυρίων!

 

 

3

 

Επίσης, επαφές πραγματοποιήθηκαν με τον Υπουργό Τουρισμού, όπου ενημερωθήκαμε για  την αποτρόπαια και βάρβαρη καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά, πολλά από τα οποία προστατεύονται από την UNESCO και με λύπη μας πληροφορηθήκαμε, με στοιχεία, για το παράνομο εμπόριο αρχαιοτήτων που υφίσταται μέσω της Τουρκίας. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, τα περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα καταλήγουν σε μουσεία της Δύσης ή σε πλούσιους ιδιώτες, ενώ το εμπόριο αυτό ενισχύει το ΑΕΠ της Τουρκίας με εκατομμύρια ευρώ. Με έκπληξη, οι ιθύνοντες του Υπουργείου, αντέδρασαν όταν ενημερώθηκαν ότι, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός έχει ήδη υποβάλλει σχετική ερώτηση στην Επιτροπή, ενώ δεσμεύτηκαν να αποστείλουν στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος.

Επαφές όμως πραγματοποιήθηκαν και με το εθνικιστικό κόμμα «The Syrian Social Nationalist Party (SSNP)», όπου τονίστηκε η ανάγκη κοινής πρωτοβουλίας προς πληροφόρηση της δράσης των ξένων δυνάμεων στη Συρία, ειδικά της Τουρκίας και του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας των αντιπροσωπειών στη Συρία πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον Πατριάρχη της Συριακής Ορθόδοξης εκκλησίας Ιγνάτιο Εφραίμ ΙΙ, τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄ και τον Μουφτή Σεΐχη Αχμάντ Μπαντρεντίν Χασούν, όπου έγινε γνωστό ότι,  εκτός της δράσης των ξένων δυνάμεων, η Συρία είναι παράδειγμα χώρας «μωσαϊκό», όπου οι διάφορες θρησκείες και φυλές, έμαθαν να συμβιώνουν και να σέβονται την ύπαρξη και την υπόσταση η μία της άλλης. Ειδικά ο μουφτής προειδοποίησε ότι αν δεν προσέξει η Ευρώπη, θα καταντήσει μια εμπόλεμη ζώνη μετά την εισβολή ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι, για κάθε τέμενος που χτίζεται στην Ευρώπη, από πίσω κρύβονται η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, τόσο στη χρηματοδότηση όσο και στο διορισμό μουφτή! (Ακριβώς όπως γίνεται στη Θράκη).

 

 

6

 

Με την επίσκεψη στο στρατιωτικό νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο  καθημερινός αγώνας των ιατρών να προσπαθούν να επιτελέσουν την αποστολή τους χωρίς βασικά φάρμακα και ανταλλακτικά για τα ιατρικά μηχανήματα, ως συνέπεια του εμπάργκο! Ιδιαίτερη αξία  έχει το γεγονός ότι, οι γιατροί του νοσοκομείου, πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, εφαρμόζουν ιατρικές  πράξεις σε όλους όσους χρειάζονται ιατρική φροντίδα, ακόμα και ισλαμιστές του DAESH, γεγονός που πρέπει να αποτελέσει μάθημα στους δήθεν ανθρωπιστές που επιβάλλουν εμπάργκο ακόμα και στον ιατρικό εξοπλισμό και εφόδια.

 

 

7

 

Η επίσκεψη στο ειδικό σχολείο "οι μάρτυρες του Αγίου Μαρτίνου" πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης βλέποντας τα ορφανά παιδία όσων έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για την ελευθερία της Συρίας ενάντια στους τρομοκράτες ισλαμιστές. Εξαίρετο παράδειγμα της Κρατικής μέριμνας στους απογόνους των  υπερασπιστών της Πατρίδος τους.

 

 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επίσκεψη στην πόλη Μααλούλα στα βόρεια της Συρίας, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Δήμαρχο της πόλης Naji Elian Wahbe. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πριν την κατάληψη της από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, οι χριστιανοί αποτελούσαν το 80% του πληθυσμού, ενώ το μοναστήρι του Σέργιου Βάχου και της Αγίας Θέκλας ήταν λατρευτικοί προορισμοί για χιλιάδες χριστιανούς! Επίσης στο δεσπόζων ύψωμα της πόλης, υπάρχει σημείο όπου, όταν βρέθηκε ο τίμιος Σταυρός, άναψε φωτιά για να ειδοποιηθεί η Κωνσταντινούπολη για το γεγονός. Σύμφωνα με την παράδοση, το 326μ.χ η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών). Το σημείο αυτό είναι ένα από τα πολλά που χρησιμοποιήθηκαν από τα Ιεροσόλυμα μέχρι την Κωνσταντινούπολη! Κάθε 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται λαμπρές εκδηλώσεις για τη επέτειο της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού!

Η συγκεκριμένη επίσκεψη στη Συρία αποτελεί την έναρξη ενός κύκλου ενεργειών σε άμεση συνεργασία με τα λοιπά υπόλοιπα εθνικιστικά και πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης,όπου  θα προσπαθήσουν να αναδείξουν το πραγματικό πρόσωπο των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις κακές πολιτικές των ευρωπαϊκών χωρών αλλά και άλλων κέντρων εξουσίας.

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ