Η εθνικιστική προσέγγιση της σισύφειας περιπέτειας της Ελλάδας, των μνημονιακών χρόνων
14 ΟΚΤ
Η εθνικιστική προσέγγιση της σισύφειας περιπέτειας της Ελλάδας, των μνημονιακών χρόνων

Ακολουθεί το άρθρο μου στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», αριθμός φύλλου 4386, που κυκλοφόρησε την 14η Οκτωβρίου 2017.

 

Είναι πλέον ελάχιστες οι φορές που οι Έλληνες πολιτικοί χρησιμοποιούν τις λέξεις έθνος και εθνικός στις αναφορές τους. Από τη μεριά του, ο έμβιος κορμός του έθνους, ο Ελληνικός λαός, ποτισμένος με το δηλητήριο της παγκοσμιοποίησης, της πανθρησκείας, της απόλυτης κυριαρχίας των τραπεζών, προκατειλημμένος μέσω στερεοτύπων περί λαϊκισμού και ψευδο-πατριωτικού νεοφασισμού, αδυνατεί να δει καθαρά το πρόβλημα. Η οικονομική κρίση, η λαθρομετανάστευση, η ανεργία, η παντελής απουσία κρατικής πρόνοιας, συγκροτούν έναν μακροσκελή κατάλογο προβλημάτων, το μεγαλύτερο όμως εξ αυτών, που χτυπά ευθέως την ύπαρξη του Ελληνικού έθνους, είναι η έλλειψη εθνικής αυτοσυνειδησίας.

Μήπως ξεχάσαμε να αγαπάμε την πατρίδα μας; Μήπως καταντήσαμε έθνος ανάδελφο; Αρνούμαστε πλέον τις διδαχές του Ιησού Χριστού; Μπορούν να σβηστούν 3000 έτη συνεχούς παρουσίας; Ξεχάσαμε ποιοι είμαστε, από πού προερχόμαστε, και το τι είμαστε ικανοί να πράξουμε;

Η σισύφεια περιπέτεια των 7 μνημονιακών χρόνων και οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις και αξιολογήσεις δεν αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της λογικής και του ψυχισμού του Έλληνα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε πολιτικάντης, να διαπραγματεύεται τη συνέχιση της ύπαρξης της Ελλάδος και του μέλλοντος του Ελληνικού λαού. Δεν υφίσταται μέτρο-κανόνας ή πρωτόκολλο αξιολόγησης του Ελληνικού έθνους. Κάθε σπιθαμή του Ελληνικού εδάφους έχει ποτιστεί με το αίμα των πολεμιστών, με τον ιδρώτα αγροτών και κτηνοτρόφων, με τα δάκρυα των Ελληνίδων μανάδων που έχασαν γιους, πατεράδες, και συζύγους στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους.

Η επαπειλούμενη αναίμακτη υποδούλωση και συνεπώς εξαφάνιση του Ελληνικού έθνους, μέσω της παγκοσμιοποίησης και του δόγματος του σοκ, αποδεικνύεται μέσω των δεικτών: χρέος άνω του 180% του ΑΕΠ, 1.500.000 άνεργοι, περίπου ένα εκατομμύριο που ζουν στο όριο της φτώχειας, 1.500.000 λαθρομετανάστες, 500.000 νέοι που μετανάστευσαν στο εξωτερικό  και χιλιάδες αυτοκτονίες. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Η Ελλάδα σβήνει μέσω του σχεδιασμού συμψήφισης του χρέους με τη δημόσια περιουσία και την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου, ομού με τη λαθρομετανάστευση, την οικονομική κατοχή, τη δημιουργία εργασιακών συνθηκών παλαιού Σοβιετικού χαρακτήρα και την ηθική κατάπτωση σε όλες τις πτυχές του δημοσίου και της κοινωνίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια εθνική παλιγγενεσία, μια εθνική πολυεπίπεδη ανασυγκρότηση, μια εθνική στρατηγική. Λέγοντας εθνική, εννοώ τη συσπείρωση  του συνόλου των γνήσιων και υγιών εθνικιστικών δυνάμεων, με απώτερο σκοπό την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Στην προσπάθεια διάσωσης και παλινόστησης της Ελλάδας δεν χωρούν ατομικισμοί, εγωπάθειες και τακτικισμοί. Όσο οι Έλληνες πατριώτες ακολουθούν ξεχωριστά πολιτικά μονοπάτια, τόσο θα συνεχίζουν να ασελγούν πολιτικά και ηθικά, οι φιλελεύθεροι και αριστεριστές υφαρπάχτες της εξουσίας.

Πρέπει οι Έλληνες να καταλάβουν ότι η αξιοπρέπεια και η ηθική δεν αποτελούν κτήμα ή χαρακτηριστικό γνώρισμα δεξιών ή αριστερών πολιτικών και της εκάστοτε κυβερνώσας παράταξης.

Πρωτίστως όμως οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι, ο εθνικισμός διακατέχεται από αλτρουισμό και ανιδιοτέλεια, διάθεση προσφοράς και θυσίας για την Ελλάδα και το Ελληνικό έθνος. Ότι είναι εθνικό είναι αληθινό και η αλήθεια είναι ότι κανένα πρόγραμμα διάσωσης, κανένα μνημόνιο και καμία πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί από ανθρώπους, οι οποίοι δεν τοποθετούν τον Ελληνικό έθνος πάνω από όλους και όλα.

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ